Στο δυναμικό της διαθέτει ένα μεγάλο αστέρι, τον Κβαρατσχέλια, έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Μαμαρντασβίλι έναν πολύ καλό επιθετικό, γεννημένο στη Λιόν, τον Ζορζ Μικαουτάτζε και από κει και πέρα παίκτες χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά με πολύ πάθος για διάκριση.
ΜΕΣΩ NATIONS LEAGUE ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ EURO
Στην προκριματική φάση συμμετείχε στον 1ο όμιλο και ξεκίνησε εντυπωσιακά με 4 βαθμούς στα δύο πρώτα της παιχνίδια. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και πήρε μόλις 4 βαθμούς στους υπόλοιπους 6 αγώνες. Η εξαιρετική της πορεία στο Nations League και η πρωτιά, χωρίς ήττα μάλιστα, που πήρε στον όμιλο της στην 3η κατηγορία της έδωσε το δικαίωμα να ελπίζει στο όνειρο. Νίκησε στον ημιτελικό το Λουξεμβούργο και στη συνέχεια στο ματς- πρόκριση στην έδρα της απέναντι στην Ελλάδα, οδήγησε το ματς στα πέναλτι και στη διαδικασία αυτή επιβλήθηκε 4-2, μία ιστορική νίκη που την οδήγησε σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά.
ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ Ο «ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ»
Στις προηγούμενες επτά συμμετοχές της σε προκριματική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποτέ δεν βρέθηκε κοντά σε πρόκριση. Μία φορά τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου της και σε όλες τις υπόλοιπες καταλάμβανε την προτελευταία ή την τελευταία θέση του ομίλου. Μία φορά «αγγίξει» την πρόκριση αλλά μέσω της δεύτερης ευκαιρίας που δίνει το Nations League. Στον εντός έδρας τελικό της League D όμως, ηττήθηκε 1-0 από τη Βόρεια Μακεδονία και δεν προκρίθηκε στο Euro 2020.
ΑΠΕΙΡΟΣ ΑΛΛΑ «ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ» Ο ΣΑΝΙΟΛ
Mε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής, κυρίως με τη φανέλα της Μπάγερν, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γαλλίας, στη συνέχεια ανέλαβε τη Μπορντό για περίπου 1,5 χρόνο, έγινε βοηθός του Κάρλο Αντσελότι στη Μπάγερν, πριν απολυθούν αμφότεροι και μετά από μεγάλη απουσία περίπου 3,5 χρόνων από τους πάγκους, πείστηκε να αναλάβει τη Γεωργία και παρά τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα (στα πρώτα του εννιά παιχνίδια είχε μόλις 1 νίκη και 7 ήττες), κατάφερε να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα και να την οδηγήσει τελικά σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία.
Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΒΑΡΑΤΣΧΕΛΙΑ
Παρά τις μέτριες εφετινές του εμφανίσεις με τη Νάπολι, παραμένει το σημείο αναφοράς αυτής της ομάδας και ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, με το μυαλωμένο του παιχνίδι και την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση. Μόλις στα 23 του χρόνια, είναι ήδη τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Γεωργίας με 15 γκολ σε 30 εμφανίσεις, πίσω μόνο από τον Σότα Αρβελάτζε (26 γκολ) και τον Τιμούρ Κετσπάγια (17 γκολ).
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Τερματοφύλακες: Μαμαρντασβίλι (Βαλένθια), Λόρια (Ντινάμο Τιφλίδας, Γκουγκεσασβίλι (Καραμπάκ)
Αμυντικοί: Κβιρκβέλια (Αλ Αχούντ), Γκβελεσιάνι (Περσέπολις), Κάσια (Σλοβάτσκο),Ταμπίτζε (Παναιτωλικός), Ντβάλι (ΑΠΟΕΛ), Κοτσοσβίλι (Κρεμονέζε), Κακαμπάτζε (Κρακόβια), Γκοτσολεϊσβίλι (Σαχτάρ)
Μέσοι: Χακβετάτζε (Γουότφορντ), Μεκβαμπισβίλι (Κραϊόβα), Σίγκουα (Βασιλεία), Κιτεϊσβίλι (Στουρμ Γκρατς), Κβεκβεσκίρι (Λεχ Πόζναν), Κοτσορασβίλι (Λεβάντε), Αλτουνασβίλι (Βόλφσμπεργκερ), Σενγκέλια (Παναιτωλικός), Τσιταϊσβίλι (Ντινάμο Μπατούμι), Λομπζανίτζε (Ατλάντα)
Επιθετικοί: Μικαουτάτζε (Μετς), Ζιβζιβάτζε (Καρλσρούη), Κβιλιτάια (ΑΠΟΕΛ), Κβαρατσχέλια (Νάπολι), Νταβιτασβίλι (Μπορντό)