Από τις ελληνικές ομάδες θα δοθεί η λύση για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζει ο Γιάννης Μώραλης. Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» πως με συνεργασία και σύνεση μπορεί να βρεθεί ένα καλύτερο αύριο για το άθλημα.
Αναλυτικά, τόνισε μέσω άρθρου στην συγκεκριμένη εφημερίδα: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε αρκετές κατακτήσεις και επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Αυτά τα χρόνια ζήσαμε μια καταπληκτική πορεία της εθνικής ομάδας, που κατέκτησε μάλιστα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2004), έχουμε δει μεγάλους ποδοσφαιριστές, παγκόσμιας αναγνώρισης και αξίας, να παίζουν με τις φανέλες ελληνικών ομάδων, χτίστηκαν γήπεδα και εγκαταστάσεις σύγχρονες, που επιτέλους προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες σε ποδοσφαιριστές και φιλάθλους και δεν υστερούν σε τίποτα από αυτά των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών.
Ο κόσμος ξαναγύρισε στο ποδόσφαιρο, και αυτό που τελικά παραμένει άλυτο και στο οποίο το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει οποιαδήποτε άξια λόγου εξέλιξη είναι το θέμα της βίας. Οι εκδηλώσεις βίας και ανομίας στα γήπεδα, αν και δεν θα μπορούσε κανείς να πει ότι πληθαίνουν, στην πραγματικότητα δεν έχουν περιορισθεί, παρά τα σχετικά ευχολόγια της πολιτείας και την πληθώρα νόμων και διατάξεων που έχουν θεσπισθεί.
Η μέθοδος της επιβολής ποινών στις ομάδες (χρηματικές και ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές), που χρόνια τώρα έχει αναχθεί σε κυρίαρχη μέθοδο αντιμετώπισης του προβλήματος, είναι αντιληπτό από τον καθένα ότι δεν αποδίδει και δεν μπορεί να αποδώσει. Για όσο διάστημα οι φυσικοί αυτουργοί, αυτοί που προκαλούν και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις βίαιης και επικίνδυνης συμπεριφοράς, παραμένουν ατιμώρητοι και μπορούν να επαναλαμβάνουν τη δράση τους, το πρόβλημα θα παραμένει, ακόμα και όταν για ένα διάστημα παρουσιάζεται ύφεση.
Επιπλέον, το σχεδόν απόλυτα καθιερωμένο κλίμα ανοχής της παράνομης και αντικανονικής συμπεριφοράς σε όλα τα επίπεδα και τις εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής δηλώνει ότι, αν στις ευρωπαϊκές χώρες ήταν μια φορά δύσκολο να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, εδώ απαιτεί ακόμα περισσότερες και ακόμα πιο μεθοδευμένες κινήσεις και ενέργειες από όλους, αλλά προπάντων από την πολιτεία.
Δεν μπορεί η Αστυνομία να σηκώνει τους ώμους και να μην προχωρά σε συλλήψεις και σήμερα στην Ελλάδα να γίνονται λιγότερες συλλήψεις εμπλεκομένων σε φαινόμενα αθλητικής βίας, ακόμα και από αυτές τις χώρες που όλοι θεωρούμε ότι έχουν λύσει το πρόβλημα. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι έτοιμες και θέλουν να σταματήσουν όλα αυτά τα φαινόμενα, που μόνο ζημιά κάνουν και συντελούν στην οπισθοδρόμηση και ουσιαστικά στην εκμηδένιση όλων αυτών, των τόσο σημαντικών, που έχουν επιτευχθεί με πολύ κόπο, μεγάλες επενδύσεις και συγκεντρωμένες προσπάθειες χρόνων στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου».