Τεράστιο το ετήσιο συμβόλαιο του Ζαχά. Γιατί δυσκολεύει η επιστροφή του στην Αγγλία και πιο σενάριο θα ενεργοποιήσει πιθανούς "μνηστήρες"!

Οι πληροφορίες που καταφθάνουν απ’ την Αγγλία σχετικά με το μέλλον του Ντανιέλ Ποντένσε δεν ήταν ενθαρρυντικά τις τελευταίες ημέρες, σε ό,τι αφορά την επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Έτσι προέκυψαν διάφορα σενάρια που έμπλεκαν τον Ολυμπιακό με περισσότερα ονόματα, όπως εκείνο του Γουίλφριντ Ζαχά. O 31ετών μέσος αποτελεί θρύλο της Κρίσταλ Πάλας με 458 ματς, 90 γκολ και 62 ασίστ και το πέρασμα του απ’ τη Γαλατάσαραϊ δεν ήταν το αναμενόμενο αν και σε 43 ματς σκόραρε 10 φορές και μοίρασε 5 ασίστ. Μετά από μια σεζόν φέρεται πως θέλει να αποχωρήσει απ’ την Κωνσταντινούπολη, νωρίτερα απ’ το πέρας της τριετούς διάρκειας του συμβολαίου του. Ο Ολυμπιακός “στριμώχθηκε” στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ όταν ο Νιχάτ Καχβετσί, παλιά δόξα του τουρκικού ποδοσφαίρου, ανέφερε πως ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του για να μάθει περισσότερα σχετικά με τον Ζαχά.

Πρόκειται για μια αρκετά περίπλοκη υπόθεση, καθώς ο Ζαχά συνδέεται με συμβόλαιο μέχρι το 2026 με τη Γαλατά και αμοίβεται με 4.350.000 ευρώ ετησίως! Είναι ένα ηγεμονικό συμβόλαιο που προφανώς ελάχιστοι σύλλογοι μπορούν να το ικανοποιήσουν. Την ίδια ώρα οι Τούρκοι θέλουν να βγάλουν τα “σπασμένα”, έχοντας δώσει στον Ζαχά 2,3 εκ. ευρώ ως μπόνους μεταγραφής. Στην Αγγλία οι φίλοι της Κρίσταλ Πάλας, αλλά και της Λέστερ η οποία παρακολούθησε την υπόθεση, περίμεναν με ανυπομονησία κάποιο καλό νέο, ωστόσο δύσκολα θα προκύψει εξέλιξη για την επιστροφή του στο “νησί”. Η νέα φορολογική νομοθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο προυποθέτει πως οι ιδιώτες οι οποίοι επιστρέφουν για να εργαστούν με το καθεστώς του Ζαχά, θα πρέπει να αποδίδουν φόρους και στις δύο χώρες. Είναι μια εξέλιξη που δεν βολεύει καμία απ’ τις πλευρές καθώς κάποιος σύλλογος θα πρέπει να επιβαρυνθεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό.

Ο μάνατζερ του ποδοσφαιρστή ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να διαπραγματευτεί τη λύση του συμβολαίου και αναμένεται να φανεί η φόρμουλα αποδέσμευσης και αν κάποοιος σύλλογος θα κάνει την κίνηση άμεσα για την απόκτηση του. Ίσως ένα σενάριο “μοιράσματος” της τεράστιας ετήσιας αποζημίωσης με τη Γαλατά να ενεργοποιούσε περισσότερους ενδιαφερόμενους.