Ο Ραφαέλ Βαράν θα παραμείνει στην Κόμο, καθώς αναμένεται να αναλάβει πόστο στη διοίκηση της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο της Κόμο και θα αναλάβει το αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ο Βαράν δήλωσε χαρούμενος για τη νέα σελίδα της καριέρας του και συμπλήρωσε πως θέλει να βοηθήσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ιταλικής ομάδας.

Η ανακοίνωση της Κόμο αναφέρει: «Η Κόμο 1907 είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό του Ραφαέλ Βαράν ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. Λίγες εβδομάδες μετά την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο, ο Βαράν θα ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι εκτός γηπέδου, φέρνοντας την εμπειρία και την ηγεσία του σε αυτόν τον νέο ρόλο. Ο Βαράν θα συνεργαστεί με τον Όσιαν Ρόμπερτς, επικεφαλής ανάπτυξης της Κόμο 1907, και τη Ζουλιέτ Μπολόν, επικεφαλής του εκπαιδευτικού προγράμματος, που εργάζεται σε αναπτυξιακά έργα για τον τομέα των νέων της Κόμο. Η δουλειά του θα ωφελήσει όχι μόνο τους παίκτες, αλλά και την κοινότητα: ο Βαράν στην πραγματικότητα σκοπεύει να εργαστεί για να βοηθήσει τους νέους αθλητές να αναπτυχθούν πέρα από το ποδόσφαιρο, να βοηθήσει τους νεαρούς αθλητές να προετοιμαστούν για ζωή πέρα από το ποδόσφαιρο».

Ο πρόεδρος της Κόμο, Μίργουαν Σουβάρσο δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Ραφαέλ στο διοικητικό μας συμβούλιο».

Από την πλευρά του, ο Βαράν τόνισε: «Το να είσαι αθλητής κορυφαίου επιπέδου περιλαμβάνει χαρά, θυσίες και τη συνεχή επιθυμία να ξεπεράσεις τα όριά σου. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, με παρακινούσε η επιθυμία να βελτιωθώ και να εργαστώ προς την αριστεία. Η μετάβαση από το γήπεδο στο διοικητικό συμβούλιο δεν είναι το τέλος της ποδοσφαιρικής μου διαδρομής, μάλλον σηματοδοτεί μια νέα αρχή που ανυπομονώ να αντιμετωπίσω. Η ένταξη στο διοικητικό συμβούλιο της Κόμο θα μου επιτρέψει να συνεχίσω να προσφέρω τη συμβολή μου σε αυτό το άθλημα και να προσπαθώ να διαμορφώσω το μέλλον του. Αυτή η νέα φάση της καριέρας μου μπορεί να ονομαστεί αναγέννηση, όχι τέλος. Δεν λέω αντίο στο ποδόσφαιρο».

Το σχετικό ποστάρισμα: