Οι πιθανότητες απόσβεσης της επένδυσης σε αγορά ή δανεισμό παίκτη τη μεταγρταφική περίοδο του Ιανουαρίου, είναι ελάχιστες και αυτό το αποδεικνύουν μερικές από τις χειρότερες και συνάμα ακριβές κινήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ. Ιδού πέντε εξ αυτών, όπως αξιολογήθηκαν από βρετανικό σάιτ.

Οι πιθανότητες απόσβεσης της επένδυσης σε αγορά ή δανεισμό παίκτη τη μεταγρταφική περίοδο του Ιανουαρίου, είναι ελάχιστες και αυτό το αποδεικνύουν μερικές από τις χειρότερες και συνάμα ακριβές κινήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ. Ιδού πέντε εξ αυτών, όπως αξιολογήθηκαν από βρετανικό σάιτ.

Αντι Κάρολ (από Νιούκασλ σε Λίβερπουλ το 2011), 44 αγώνες, 6 γκολ

Η απόκτηση του Αντι Κάρολ από τη Λίβερπουλ και δη το εντυπωσιακό ποσό που είχε δαπανήσει η ομάδα του μεγάλου λιμανιού για να τον εντάξει στο δυναμικό της, είχε αντιμετωπιστεί εξ αρχής με δυσπιστία από τον αγγλικό Τύπο. Δικαίως από ό,τι αποδείχθηκε. Ο 21χρονος επιθετικός είχε πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα της Νιούκασλ, αλλά το χρονικό διάστημα της παρουσίας του στα γήπεδα της Πρεμιερ Λιγκ επουδενί δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα 35.000.000 λίρες που βγήκαν από τα ταμεία του “Ανφιλντ”. Η μεταγραφή του εξελίχθηκε σε κάζο, με τον Κάρολ, να μην μπορεί να προσαρμοστεί στο σύστημα της Λίβερπουλ και τελικά ο απολογισμός του σε γκολ να πλησιάζει αυτόν ενός κεντρικού αμυντικού.

Ρόμπι Κιν (από Λίβερπουλ σε Τότεναμ το 2009), 41 αγώνες, 10 γκολ

Ο Ρόμπι Κιν μπορεί να είπε ότι ήταν όνειρο ζωής να πάρει μεταγραφή στη Λίβερπουλ, αλλά αυτή του η κίνηση τελικά μετατράπηκε σε εφιάλτη. Το γενάρη του 2009 επέστρεψε στην παλιά του ομάδα την Τότεναμ, έναντι 12.000.000 λιρών, αλλά δεν κατάφερε να δείξει και πάλι τον καλό του εαυτό. Η απόδοσή του ήταν μετριότατη, ο κόσμος άρχισε να γκρινιάζει και τελικά οι Λονδρέζχοι απαλλάχθηκαν από τον ίδιο, δίνοντάς τον σε Σέλτικ και μετά στη Γουέστ Χαμ./

Ντάρεν Μπεντ (από Σάντερλαντ σε Αστον Βίλα, το 2011), 48 αγώνες, 20 γκολ

Μπορεί ο απολογισμός του Ντάρεν Μπεντ στην Αστον Βίλα να φαίνεται ικανοποιητικός, η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη. Κι αυτό διότι τα 9 από τα 20 τέρματα που έχει πανηγυρίσει με τη νέα του ομάδα, τα πέτυχε τους πρώτους μήνες της μεταγραφής του, δηλαδή στο δεύτερο μισό της σεζόν 2010-2011. Την περσινή περίοδο σκόραρε μόλις 9 τέρματα και φέτος έχει αγωνιστεί μόλις έξι φορές (είχε πρόβλημα τραυματισμού) σημειώνοντας 2 τέρματα. Ολα αυτά μαζί δεν αξίζουν τα 24.000.000 λίρες που ξόδευεψε η Βίλα για να τον αποκτήσει.

Ρικάρντο Κουαρέσμα (από Ιντερ σε Τσέλσι το 2009), 4 αγώνες, 0 γκολ

Ο δανεισμός του από την Ιντερ στην Τσέλσι ήρθε σε μια περίδο που η αγγλική ομάδα έψαχνε απεγνωσμένα ακραίος επιθετικούς. Οι προσδοκίες των Λονδρέζων ήταν μεγάλες, αλλά η καριέρα που έκανε ο διεθνής Πορτογάλος εξτρέμ στην Αγγλία ήταν σύντομη και σχεδόν ανύπαρκτη.

Πασκάλ Τσιμποντά (από Σάντερλαντ σε Τότεναμ το 2009), 3 αγώνες, 0 γκολ

Η πρώτη θητεία του Τσιμποντά στην Τότεναμ ήταν πολύ καλή, η δεύτερη θητεία του ήταν μια τραγωδία. Ο Γάλλος αμυντικός αποκτήθηκε από τον Ρέντναπ έναντι 3.000.000 λιρών και το μόνο που κατάφερε ήταν να φορέσει τρεις φορές τη φανέλα των “πετεινών”. Στη συνέχεια η καριέρα του… απογειώθηκε και έφθασε να αγωνίζεται ακόμη και για την Ντόνκαστερ.