Η διήμερη συνάντηση άρχισε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, με τις αλλαγές στους κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας (PSR) να αποτελούν σημαντικό σημείο συζήτησης. Αφορμή οι κατηγορίες παραβίασης των κανόνων για τις Νότιγχαμ Φόρεστ και Έβερτον.
Οι κανόνες έχουν αποτελέσει αντικείμενο κριτικής, καθώς εμποδίζουν τους συλλόγους να ξοδεύουν χρήματα και τους ασκούν πίεση να πουλήσουν παίκτες τους, προκειμένου να αποφύγουν παραβιάσεις του PSR. Η Νιούκαστλ για παράδειγμα, δεν ξόδεψε χρήματα κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, εν μέσω της απειλής της τιμωρίας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πρέμιερ Λιγκ, Ρίτσαρντ Μάστερς, επιβεβαίωσε ότι η Πρέμιερ Λιγκ σκέφτεται να κάνει αλλαγές στους κανονισμούς του PSR.
Τον περασμένο μήνα δήλωσε: “Σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε στο μοντέλο αναλογίας κόστους των ομάδων που έχει υιοθετήσει η UEFA.
Την πρώτη ημέρα (της συνάντησης), θα μιλήσουμε για δημοσιονομική ρύθμιση. Δεν ξέρω αν αυτό είναι γνωστό, αλλά στο τρέχον σύστημα που έχουμε αυτή τη στιγμή, το σύστημα PSR, σκεφτόμαστε να κάνουμε κάποιες αλλαγές με την πάροδο του χρόνου.
Έχουμε κάποιες προτάσεις για διαβούλευση με τους συλλόγους μας σχετικά με τη μετακίνηση και την ευθυγράμμιση περισσότερο με το σύστημα της UEFA. Η UEFA πέρασε 2 χρόνια αλλάζοντας τους δημοσιονομικούς κανονισμούς της μακριά από κάτι που ονομάζεται FFP, σε κάτι που ονομάζεται αναλογία κόστους ομάδας, που είναι ένας διαφορετικός υπολογισμός, περισσότερο ένας υπολογισμός τύπου μισθού προς κύκλο εργασιών.
Επειδή με την πάροδο του χρόνου έχουμε ευθυγραμμιστεί ιστορικά με την UEFA, επειδή επτά ή οκτώ από τους συλλόγους μας είναι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πρέπει να εξετάσουμε αν αυτή είναι η κατάλληλη κίνηση για εμάς, πώς το κάνουμε και πότε. Αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι της πρώτης ημέρας. Η δεύτερη μέρα είναι μια κανονική συνέλευση των μετόχων”.