Ολυμπιακός – αθλητικότητα στους ψηλούς
Η περιφέρεια γέμισε, ο ψηλός σέντερ αποκτήθηκε και οι ερυθρόλευκοι νιώθουν όσο αισιόδοξοι δεν είχαν αισθανθεί ποτέ την τελευταία τριετία. Ο Φαλ θα κλείσει τρύπες, όμως η έλλειψη αθλητικότητας στην φροντ λάιν είναι φανερή και δεν καλύπτεται μόνο από τα 218 εκατοστά του – άλλωστε δεν θα παίζει 40 λεπτά. Ο Μάρτιν ήταν λαβράκι μέχρι να τραυματιστεί αλλά δεν είναι αυτός που θα παίξει πάνω από τη στεφάνη και στο «4» οι Βεζένκοφ-Πρίντεζης εγγυώνται ποιότητα και σκορ, όμως θα χρειαστεί να προσπαθήσουν πολύ στον τομέα του ριμπάουντ. Όχι τυχαία, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ψάχνει την τελευταία μεταγραφή εκεί.
Παναθηναϊκός – Μια σταθερά στο «1»
Ο Παναθηναϊκός κράτησε δύο από τα τέσσερα βαριά χαρτιά του (Νέντοβιτς – Παπαπέτρου) και είδε τους Μήτογλου – Χεζόνια να αποχωρούν. Γέμισε τη φροντ λάιν με αθλητικότητα (Έβανς, Φλόιντ, Γουάιτ), κράτησε τους χρήσιμους ρολίστες (Μποχωρίδης-Κασελάκης), έδωσε την ευκαιρία σε δύο γκαρντ να αποδείξουν ότι ανήκουν στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Πλέον λείπει ο πόιντ γκαρντ που θα δώσει ασφάλεια στην ομάδα από το «1» και θα αφήσει τον Σαντ-Ροος να γεμίζει τις τρύπες χωρίς να… παντρευτεί την ευθύνη της οργάνωσης, πράγμα που θα του επιτρέψει να παίξει περισσότερο με τα προσόντα του. Η τελευταία μεταγραφική ζαριά των πράσινων ίσως ορίσει την τύχη ολόκληρης της σεζόν.
Ζενίτ- Άμυνα στην περιφέρεια
Κατανοητό: λαχεία σαν τον περσινό Κέβιν Πάνγκος δεν βρίσκει κανείς κάθε ημέρα. Ο Τσάβι Πασκουάλ και το ισπανο-ελληνικό επιτελείο του υποχρεωτικά προσπάθησαν ένα διαφορετικό σχέδιο, προκρίνοντας την διπλή απειλή Νέιπιερ-Λόιντ και λογικά δημιουργώντας μια ομάδα λιγότερο προβλέψιμη. Εντούτοις ο νεοφερμένος από το ΝΒΑ Αμερικανός είναι 1.85 και σωματικά παραπέμπει στον Έρικ Μακόλουμ, ενώ ο γνωστός μας Κόνερ Φράνκαμπ έχει πολύ μπάσκετ μέσα του, αλλά η άμυνα σε επίπεδο Ευρωλίγκας θα είναι μια πρόκληση για αυτόν. Ο Λόιντ είναι ξεκάθαρη αναβάθμιση σε σχέση με τον Χόλινς, αλλά ποιος θα παίζει άμυνα;
Μπάγερν: Παραπάνω σκοράρισμα απ΄ έξω
Χάνοντας Μπόλντγουϊν και Ρέινολντς, ο Αντρέα Τρινκέρι υποχρεώθηκε να φτιάξει μια σχεδόν νέα Μπάγερν, αφού από τις περσινές κολώνες παραμένει στη θέση του μόνο ο υπέροχος Βλάντο Λούτσιτς. Το αβέβαιο στάτους του Τσίπσερ έφερε τον Ρούμπιτ στο Μόναχο, η φροντ λάιν γέμισε ακόμα περισσότερο με Ντεσόν Τόμας, Χάντερ και Ρούμπιτ, όμως στην περιφέρεια μένει να αποδειχθεί αν ο Χίλιαρντ και ο Γουόλντεν αρκούν για να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ισορροπία ανάμεσα σε περιφερειακή γραμμή και φροντ-λάιν – εκτός κι αν οι Σίσκο και Γουάιλερ-Μπαμπ κάνουν δεύτερο συνεχόμενο limit up.
Μπασκόνια: Πάγκο
Σούπερ ο Μπόλντγουϊν, έξυπνες οι κινήσεις για Φοντέκιο-Μαρίνκοβιτς, σταθερή αξία ο Γκιεντράιτις και ο Πίτερς, Νοκό και Ένοχ κάπως θα κοιτάξουν να τα βολέψουν στη φροντ λάιν. Ο Γκρέιντζερ επέστρεψε στη Βιτόρια μετά από ένα χρόνο κούρας στο Βερολίνο, όμως για άλλη μια σεζόν τα κουκιά βγαίνουν μετά βίας για τον Ιβάνοβιτς. Θα κοιτάξει να βγάλει λαγούς από το καπέλο με Σεντεκέρσκις, Ραϊέστε Κούρουκς και τον νεοφερμένο Κοστέλο, αλλά δεν θα είναι εύκολο.
Ζάλγκιρις: Άμυνα στην περίμετρο
Οι απώλειες των Γουόκαπ και Γκριγκόνις πριόνισαν τα πόδια των Λιθουανών, που πλέον πρέπει να ξαναμάθουν να περπατούν από την αρχή. Ο Μούντιε ήταν μία από τις κινήσεις του καλοκαιριού βάσει βιογραφικού, ο Στρέλνιεκς ψάχνει τρόπο να επανεκκινήσει μια λιμνάζουσα καριέρα, ο Καλνιέτις ήρθε μήπως… κάτι πάει στραβά αφού ο Γιοκουμπάιτις λιάζεται πια στη Μεσόγειο. Ο Ουλάνοβας περπάτησε στα χνάρια του Λεκάβιτσους και επέστρεψε στο μαντρί μετά από μόλις ένα χρόνο και τα… τιμημένα γηρατειά των Μιλάκνις και Γιανκούνας συνεχίζουν. Κάβανο και Γκιφάι θα ανοίξουν το παρκέ με το σουτ που διαθέτουν. Χωρίς όμως την αμυντική παρουσία του Γουόκαπ στην περιφέρεια, τα πράγματα θα είναι δύσκολα, αφού οι υπόλοιποι… δεν το ‘χουν.