Σύμφωνα με τον απολογισμό του κ. Μυστακίδη, ο ΣΕΓΑΣ κατάφερε να πετύχει μια σειρά από “πρωτιές”, αποτέλεσμα του έργου της Ομοσπονδίας. Συνολικά 347 σωματεία αξιολογήθηκαν στη διάρκεια του έτους, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία του ΣΕΓΑΣ.
Στα 264 σωματεία – περισσότερα από ποτέ – που έλαβαν οικονομική υποστήριξη μοιράστηκε το ποσό των 650.000 ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία της αρχαιότερης Ομοσπονδίας. Ισάριθμα σωματεία θα λάβουν οικονομική ενίσχυση για το προπονητικό τους έργο, με το ποσό να ανεβαίνει στα 654.950 ευρώ. Η Ομοσπονδία έχει μεγάλη δυναμική και στην παρουσία νέων παιδιών στα στάδια και σε αυτό συνέβαλαν οι επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών στις διεθνείς διοργανώσεις.
Στη διάρκεια του περασμένου έτους εκδόθηκαν 10.386 δελτία αθλητών και αθλητριών, παιδιά που με τη σωστή δουλειά και στήριξη θα αποτελέσουν τους επόμενους πρωταθλητές. Καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση των παιδιών στα στάδια έχει η παρουσία των ανθρώπων του κλασικού αθλητισμού στα σχολεία. Μέσα στο περασμένο έτος εξασφαλίστηκαν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, 720 οργανωμένες επισκέψεις στα σχολεία, με στόχο την προσέλκυση νέων παιδιών.
Η Επιτροπή Ανάπτυξης στη διάρκεια της χρονιάς προχώρησε σε μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων με στόχο την ποιοτική τους αναβάθμιση. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 διεξήχθη και πάλι σε δύο ομίλους, ενώ για πρώτη φορά έγινε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ20. Επίσης βαθμολογήθηκαν οι 12 καλύτερες επιδόσεις ανά αγώνισμα στο σύνολο των ομίλων του διασυλλογικού πρωταθλήματος Α/Γ. Από την άλλη – και με στόχο – τον περιορισμό της προπονητικής επιβάρυνσης στις κατηγορίες Κ16 καθιερώθηκε σταθερή βαθμολογία (όσοι πιάνουν τα όρια λαμβάνουν την ίδια βαθμολογία ανεξάρτητα με την τελική κατάταξη).
Τέλος, στην κατηγορία Κ14 προστέθηκε ένας ακόμη αγώνας, προκειμένου οι αθλητές και αθλήτριες αυτών των ηλικιών να έχουν περισσότερες ευκαιρίες.