Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη στη Ρωσία για το παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ με την Κρασνοντάρ, με την επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής ομάδας ν΄ ασχολείται με την πόλη που θα φιλοξενήσει το παιχνίδι σε εκτενές αφιέρωμα.
Αναλυτικά η ανάρτηση για το Κράσνονταρ στο paokfc.gr:
«Από τις πλέον τουριστικές και κοσμοπολίτικες της Ρωσίας θεωρείται η περιοχή του Κουμπάν, δεδομένου ότι στις παράκτιες περιοχές της βρίσκονται τα κυριότερα παραθεριστικά κέντρα της Ρωσίας (Σότσι, Ανάπα, Γκελεντζίκ, Τουάπσι, Εΰσκ).
Η περιοχή παίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα των εξωτερικών οικονομικών σχέσεων της Ρωσίας, δεδομένου ότι σε αυτή λειτουργούν τα μεγαλύτερα λιμάνια για τη μεταφορά πετρελαιοειδών (πόλεις Τουάπσι και Νοβοροσσίσκ). Διαθέτει, φυσικά, πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, αλλά και σημαντικά αποθέματα σε μεταλλικό νερό. Το Κρασνοντάρ είναι πόλη της νότιας Ρωσίας, πρωτεύουσα του Κράι Κρασνοντάρ, γνωστό και ως Κουμπάν, με πληθυσμό 710.400 κατοίκους. Απέχει 1.539 χλμ. από τη Μόσχα. Το αρχικό όνομα της πόλης ήταν Γιεκατερινοντάρ ή Αικατερινοντάρ και σήμαινε το «Δώρο της Αικατερίνης» ως αναγνώριση της παροχής γης από την Μεγάλη Αικατερίνη στην περιοχή του Κουμπάν στους Κοζάκους της Μαύρης Θάλασσας. Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, τον Δεκέμβριο του 1920, το Γιεκατερινοντάρ μετονομάστηκε σε Κράσνονταρ.
Ιστορία
Η πόλη ιδρύθηκε το 1793 με το χτίσιμο ενός κάστρου από τους Κοζάκους, προκειμένου να υπερασπιστούν τα αυτοκρατορικά σύνορα και να διεκδικήσουν εδαφικές αξιώσεις της Ρωσίας επάνω στην Κιρκασία ή Τσερκεσία, η οποία διεκδικούνταν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Γύρω στο 1888 περί τους 45.000 κατοίκους ζούσαν στην πόλη, η οποία έγινε ζωτικό εμπορικό κέντρο στην νότιο Ρωσία. Στην διάρκεια του Ρωσικού Εμφυλίου Πολέμου η πόλη άλλαξε χέρια πολλές φορές ανάμεσα στον Κόκκινο Στρατό και τον Στρατό των Εθελοντών, καθώς πολλοί Κοζάκοι του Κουμπάν ήταν αφοσιωμένοι αντιμπολσεβίκοι που υποστήριζαν τον Λευκό Στρατό, μια σειρά από αντι-μπολσεβικικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και πολιτικές, που εισέβαλαν στην Ρωία μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, δημιουργώντας τον εμφύλιο του 1917 -1923. Στην διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου καταλήφθηκε από τους Γερμανούς. Από τον Αύγουστο του 1942 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1943 η πόλη ήταν υπό κατοχή της Βέρμαχτ. Υπέστη μεγάλες ζημιές στην διάρκεια των μαχών, αλλά ανοικοδομήθηκε και ανακαινίστηκε μετά τον πόλεμο.
Αξιοθέατα
Το πιο ενδιαφέρον σημείο του Κρανοντάρ είναι η οδός Κράσναγια. Μπορεί κανείς να θαυμάσει τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, το κρατικό Μουσείο Τεχνών, ένα πάρκο και ένα θέατρο που πήρε το όνομα του Μαξίμ Γκόρκι, την όμορφη αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Ένωσης του Κρασνοντάρ, που θεωρείται ότι έχει την καλύτερη ακουστική στην νότιο Ρωσία και τέλος το Τσίρκο του Κρασνοντάρ. _34861_1 Η πόλη είναι έδρα του ατσάλινου καφασωτού υπερβολοειδούς (hyperboloid) Πύργου που χτίστηκε από τον Ρώσο μηχανικό και επιστήμονα Βλαντιμίρ Σούχοφ, έναν από τους σημαντικότερους μηχανικούς της Ρωσίας, το 1928. Το κτίσμα με τα ατσάλινα πλέγματα δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα αντίθεση με τους παραδοσιακούς καθεδρικούς ναούς και τα πολύχρωμα δενδροκομεία που το περιβάλλουν.
Ο θυρεός
Ο θυρεός του Κρασνοντάρ εισήχθη το 1841 από τον Κοζάκο γιεσάουλ Ιβάν Τσέρνικ. Το βασιλικό γράμμα «E» στην μέσα πλευρά είναι για την Αικατερίνη Β΄(τη Μεγάλη). Απεικονίζει την ημερομηνία της ίδρυσης της πόλης και τον αυτοκρατορικό δικέφαλο αετό που συμβολίζει την προστασία του τσάρου στους Κοζάκους της Μαύρης Θάλασσας. Τα κίτρινα αστέρια γύρω από την ασπίδα συμβόλιζαν τις 59 μονάδες του στρατού των Κοζάκων της Μαύρης Θάλασσας γύρω από την πόλη.
Μεταφορές
Οι δημόσιες μεταφορές εντός του Κρασνοντάρ γίνονται με αστικά λεωφορεία, τρόλεϋ, τραμ, και μαρσρούτκες (ομαδικό ταξί στις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, στις Βαλτικές Δημοκρατίες και στη Βουλγαρία). Σε αντίθεση με την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, το Κρασνοντάρ δεν έχει μετρό. Καιρός Για την Τετάρτη 04.11 προβλέπεται ηλιοφάνεια (σπάνιο γεγονός) με ανώτερη θερμοκρασία στους 11 βαθμούς Κελσίου και κατώτερη τους μηδέν, ενώ για την Πέμπτη 05.11 ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με την υψηλότερη θερμοκρασία στους οκτώ και την χαμηλότερη στους -2 βαθμούς Κελσίου».