Οι τελευταίες εντυπώσεις μετρούν, αλλά σε καμία περίπτωση τόσο που να καθορίζουν τη συνολική εικόνα. Ο Άλεκ Πίτερς υπήρξε όχι μόνο η σταθερή πηγή σκοραρίσματος για τον Ολυμπιακό όλη τη χρονιά, αλλά και ο παίκτης που με την απόδοση του έδιωξε την πιο μεγάλη πηγή ανασφάλειας των ερυθρόλευκων φιλάθλων όταν ξεκινούσε η σεζόν: την απάντηση στο «μετά τον Βεζένκοφ, τι;». Ο Αμερικανός σουτέρ εμφανίστηκε έτοιμος από το ξεκίνημα, σήκωσε το γάντι και ξεκίνησε να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με εξωφρενικά ποσοστά ευστοχίας, ειδικά από μακριά. Ακόμα και με το 1/9 με το οποίο τελείωσε την κανονική περίοδο, ο Πίτερς έγραψε το απίθανο 66/129 στα τρίποντα (51.2%), ποσοστό που τον έφερε στην 3η θέση της σχετικής λίστας (πίσω από τους Μπιμπέροβιτς, Ρογκαβόπουλου που σούταραν σημαντικά λιγότερα σουτ).
Η μεταγραφή του Πετρούσεφ του έδωσε ανάσες που χρειαζόταν, όμως το πρόβλημα αυτή την περίοδο έχει να κάνει με το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του: μετρά μονοψήφιο σκοράρισμα σε 7 από τα 8 τελευταία παιχνίδια του, αφού μόνο στο G2 με την Μπαρτσελόνα είχε 20 πόντους – στα υπόλοιπα είχε μόλις 4.7 πόντους. Το σίγουρο είναι πως με τον Ταβάρες παρόντα, ο Ολυμπιακός θα τον χρειαστεί. Πολύ.
Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε (ή Γιαμπουσέλι ή Γιαμπουσέλ, ότι να ‘ναι) έχασε 14 παιχνίδια φέτος στην Ευρωλίγκα λόγω ενός τραυματισμού που τον άφησε εκτός του φθινόπωρο και στις αρχές του χειμώνα. Όταν όμως επέστρεψε, ελάχιστες άμυνες βρήκαν άκρη στο συνδυασμό δύναμης, αθλητικότητας και σουτ που έφερνε στο παρκέ για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος φόργουορντ μέτρησε 10 πόντους στη regular season αλλά 11.8 στα τελευταία 8 παιχνίδια και 15.3 στα πλέι-οφ με τη Μπασκόνια, μαζί με 6.3 ριμπάουντ. Και σαν να μην έφτανε η άμυνα σε τρεις (και μερικές φορές τέσσερις) θέσεις, το παιχνίδι με πλάτη ή με πρόσωπο και τα βροντερά καρφώματα όταν τρέχει σαν μπουλντόζα στον αιφνιδιασμό, ο τύπος σουτάρει με 46% τρίποντο φέτος.