Σε ένα φανταστικό πρώτο μέρος, το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, μπορεί να μην είχε την κατοχή που μας έχει συνηθίσει φέτος, ωστόσο ήταν άκρως κυνικό και με τρεις επισκέψεις στην εστία του Βικάριο προηγήθηκε με ισάριθμα γκολ. Τα δύο δικά της λάθη ωστόσο έφεραν αναταραχή στο ματς που όμως διαχειρίστηκαν.
Το εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο
Την εφετινή χρονιά η Άρσεναλ έχει τα περισσότερα γκολ στην Premier League που προέρχονται από εκτελέσεις κόρνερ! Το σερί της συνεχίστηκε και σε αυτό το παιχνίδι καθώς τα δύο από τα τρία του πρώτου ημιχρόνου προήλθαν από εκεί, το αυτογκόλ του Χόιμπιεργκ, στο 15΄ και η κεφαλιά του Κάι Χάβερτζ στο 38΄.
Η Τότεναμ είχε μπει αποφασισμένη στο παιχνίδι να παλέψει και μάλιστα είχε φτάσει στην ισοφάριση στο 24΄ με τον Φαν ντε Φεν, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Λίγο αργότερα η Άρσεναλ με το γκολ του Μπουκάγιο Σάκα από εκπληκτική αντεπίθεση πέτυχε και το 0-2 για τους «κόκκινους» του βορείου Λονδίνου. Με αυτό του το γκολ ο νεαρός σταρ έγινε ο πρώτος Άγγλος παίκτης των «κανονιέρηδων» μετά τον Ίαν Ράιτ και τη σεζόν 1993-94 που σκοράρει και στα δύο παιχνίδια εναντίον της Τότεναμ.
Πήγε μόνη της να «βγάλει» τα μάτια της
Στην επανάληψη, το γκολ του Ρομέρο στο 64΄ από το ολέθριο λάθος του Ράγια, έφερε ανισορροπία στο παιχνίδι και ελπίδα στους «πετινούς». Το γκολ αυτό ήταν το πρώτο που δέχτηκε η Άρσεναλ στα εκτός έδρας παιχνίδια, ύστερα από 605 αγωνιστικά λεπτά και το παιχνίδι εναντίον στη Νότιγχαμ από τα τέλη Ιανουαρίου.
Τα ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου όμως, ήταν και θα είναι γεμάτα συγκινήσεις. Πριν περίπου 20 χρόνια η Άρσεναλ πανηγύρισε μέσα στο «White Heart Lane» το πρωτάθλημα με τον βαθμό της ισοπαλίας που είχε πάρει τότε. Τώρα το λάθος μαρκάρισμα του Ράις, έδωσε την ευκαιρία στον Σον να μειώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά από το σημείο του πέναλτι. Κάτι που ο Νοτιοκορεάτης φυσικά δεν άφησε να περάσει έτσι και πλασάροντας στη δεξιά γωνία του Ράγια πέτυχε το (2-3). Ο «κανονιέρηδες» άντεξαν στην πίεση και έφυγαν με τους πολύτιμους τρεις βαθμούς στην τσέπη και στη μάχη του τίτλου που δίνουν απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τότεναμ (Ποστέκογλου): Βικάριο, Ρομέρο, Πέδρο Πόρο, Φαν ντε Φεν, Ντέιβις (λο Σέλσο 88΄), Μπεντακούρ (Σαρ 46΄), Χόιμπιεργκ (Μπισουμά 64΄), Κουλουσέφσκι, Μάντισον (Ριτσάλισον 64΄), Βέρνερ, Σον
Άρσεναλ (Άρτετα): Ράγια, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Ζιντσένκο, Πάρτεϊ, Ράις, Έντεγκααρντ (Κίβιορ 88΄), Σάκα, Τροσάρ (Μαρτινέλι 63΄), Χάβερτζ