Ξεκάθαρος ο Τάκης Μπαλτάκος για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ μίας ομάδας της Αθήνας και μίας της Θεσσαλονίκης, καθώς η διοργάνωση πρέπει να λαμβάνει χώρα σε ενδιαμέση πόλη.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Τάκης Μπαλτάκος στο τηλεοπτικό κανάλι. Blue Sky, για Goal Technology και ημιαυτόματο οφσάιντ, τελικός Κυπέλλου, Ελληνες διαιτητές και προπονητικό της Εθνικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το Goal Technology και το ημιαυτόματο οφσάιντ: «Είναι μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει. Την περασμένη εβδομάδα έγινε μία συνεδρίαση και κάναμε μία συζήτηση πάνω σ’ αυτό. Οπωσδήποτε μας ενδιαφέρει η επαύξηση των δυνατοτήτων του VAR και από κει και πέρα τι θα κάνει το Κράτος, θα είναι εκείνο που θα αποφασίσει. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε να έχουμε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό ούτως ώστε το θέμα αυτό να μπει σε μία τροχιά. Δεν ξέρω τι τελικά θα γίνει. Η σύμβαση του VAR λήγει τον Σεπτέμβριο, οπότε έχουμε χρόνο να δούμε τι θα γίνει στη σχετική συζήτηση με την Πολιτεία».

Για το αθλητικό κέντρο της Εθνικής: «Σαν ομοσπονδία οι ενέργειες που έχουμε κάνει, είναι να συγκεντρώσουμε το απαραίτητο ποσό, διότι δεν έχει νόημα να κάνεις ασκήσεις επί χάρτου αν δεν έχεις τα χρήματα. Τα χρήματα αυτή τη στιγμή υπάρχουν. Η ΕΠΟ έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή ενός προπονητικού κέντρου. Αυτό ήταν το θεμέλιο. Από κει και πέρα υπάρχουν τρεις διαφορετικές προοπτικές που μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε κατασταλάξει και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου».

Για το ματς με το Καζακστάν και το θέμα της παραμονής του Πογιέτ αν θα κριθεί από την πρόκριση ή μη στο Euro: «Πριν τα ματς δεν μιλάμε για τέτοια πράγματα και δεν έχει λογική να λέμε. Αυτή τη στιγμή προέχει το πρώτο παιχνίδι και βεβαίως ελπίζουμε και το δεύτερο. Από κει και πέρα θα συζητηθούν όλα αυτά τα πράγματα. Το συμβόλαιο του κυρίου Πογιέτ λήγει στις 31 Μαρτίου και δεν συζητάμε τέτοια πράγματα πριν τους αγώνες, διότι χαλάει το κλίμα της ομάδας».

Για το πού θα γίνει ο τελικός: «Η προκήρυξη λέει με σαφήνεια ότι όταν μία ομάδα είναι από την Αθήνα και η άλλη από την Θεσσαλονίκη, όπως εν προκειμένω, τότε ο αγώνας γίνεται στον Βόλο, σε μία ενδιάμεση πόλη τέλος πάντων. Την προκήρυξη δεν μπορούμε εμείς να την αλλάξουμε, διότι αν το κάνουμε πέφτει η διοίκηση της ΕΠΟ. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει η προκήρυξη είναι να συμφωνήσουν οι δύο ομάδες. Εάν δεν συμφωνήσουν, τότε εμείς θα κάνουμε αυτό που λέει η προκήρυξη. Δηλαδή ο αγώνας θα γίνει στον Βόλο ή σε πόλη συναφή με τον Βόλο. Εάν συμφωνήσουν να παίξουν ή στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη, τότε θα δούμε τι συμφωνία είναι αυτή και ανάλογα θα αποφασίσουμε και εμείς. Αυτό θα γίνει την άλλη εβδομάδα, την επόμενη Τετάρτη θα έχουμε συνάντηση για αυτό το θέμα».

Για τον Βόλο και χωρίς κόσμο, αν αυτό ισχύει μόνο για την περσινή χρονιά ή ισχύει και για φέτος βάσει των όσων είχε πει ο Αχιλλέας Μπέος και αν είχε επικοινωνία μαζί του: «Δεν γνωρίζω, πρέπει να ρωτήσετε τον κύριο Μπέο. Θα έχουμε οπωσδήποτε επικοινωνία μαζί του. Δεν ξέρω αν θα επιμείνει. Δεν έχω την αίσθηση ότι θα επιμείνει γιατί δεν είναι ίδιες οι ομάδες. Πέρσι οι δύο ομάδες που είχαν προκριθεί στον τελικό, οι οπαδοί τους είχαν δημιουργήσει επεισόδια στην ίδια πόλη πριν μερικά χρόνια και αυτό είχε φοβίσει τον κύριο Μπέο. Τον είχε θορυβήσει μάλλον, όχι φοβίσει γιατί δεν φοβάται και εύκολα. Φέτος δεν είναι ίδια η αντιπαλότητα των δύο ομάδων, οπότε είναι πολύ πιθανό να έχει μία διαφορετική γνώμη».

Γιατί ο Τάκος Μπαλτάκος κυνηγήθηκε από κάποιους από την πρώτη μέρα ανάληψης της προεδρία της ΕΠΟ: «Μήπως πρέπει να ρωτήσετε τους κάποιους. Αυτό πιθανολογώ, αυτό που λέτε είναι το πιθανότερο. Αλλά αυτοί που πρέπει να απαντήσουν είναι αυτοί που το έκαναν. Όπως είδατε, εγώ δεν έπαθα και τίποτα. Δεν επηρεάζομαι, δεν με αφορούν ούτε ασχολούμαι ούτε με ενδιαφέρουν»

Για την ΚΕΔ και τη διαιτησία και γιατί δεν έρχονται ελίτ διαιτητές: «Δεν είναι καθόλου στο χέρι της ΕΠΟ να έρθουν ξένοι ελίτ διαιτητές. Της ΚΕΔ δεν είναι στο χέρι ποιος διαιτητής θα έρθει, διότι εκείνο που κάνει η ΚΕΔ είναι να στέλνει σχετικά ερωτήματα στις Ομοσπονδίες. Οι ξένες Ομοσπονδίες αποφασίζουν και εκείνες θα σου πουν: «Έχουμε, δεν έχουμε, θα στείλουμε, δεν θα στείλουμε». Δεν είναι στο χέρι της ΚΕΔ να αποφασίσει. Είναι κάτι το οποίο έχει παρεξηγηθεί στην Ελλάδα από μερικούς δηλαδή όχι απ’ όλους. Νομίζουν δηλαδή ότι η ΚΕΔ μπορεί να πει σε έναν Γάλλο διαιτητή “έλα δω εσύ να παίξεις”. Μα δεν γίνονται αυτά. Η γαλλική Ομοσπονδία ή γερμανική θα αποφασίσει. Δεν μπορείς να τους επιβάλλεις. Ζητάμε και αυτοί λένε “έχουμε αυτόν”. Δεν μπορεί να κάνεις επιλογή γιατί έχουν δικά τους πρωταθλήματα. Νομίζουν εδώ στην Ελλάδα ότι έχει κάποια λογική η Ομοσπονδία της Δανίας να μην βάλει έναν δικό της καλό διαιτητή να μην παίξει στο πρωτάθλημα της και να τον στείλει στην Ελλάδα γιατί να το κάνει αυτό; Για ποιο λόγο να το κάνει;»

Για την πιθανή επιστροφή Ελλήνων διαιτητών στα ματς με δεδομένη την τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τι μας λέει η UEFA: «H UEFA συνέχεια μας λέει ότι πρέπει να επιστρέψουν οι Έλληνες διαιτητές. Τι άλλο να πει η UEFA; Είναι φυσικό να θέλει ομαλότητα. Ομαλότητα δεν είναι να έρχονται ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα. Η UEFA θέλει να επιστρέψουμε 100% στους Έλληνες διαιτητές. Μπορεί να μην γίνει τώρα, αλλά θέλει προοδευτικά να αρχίσουμε να το αποδεχόμαστε και να πηγαίνουμε προς τα εκεί. Δεν γίνεται αλλιώς».