Ειδήσεις με ιστορική διάσταση έβγαλε το Σάββατο 24/02 η δεύτερη μέρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Νέων ανδρών-Νέων γυναικών, στο κλειστό γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» στην Καρδίτσα.

 Στο ομαδικό αθλητών έως 21 ετών η ΑΕΚ κράτησε τον πανελλήνιο τίτλο, που είχε πάρει πέρσι στο Δερβένι Κορινθίας, συμπλήρωσε δύο φτάνοντας ΑΟ Πεύκης και ΑΟ Ταταύλα, αλλά έγινε η πρώτη ομάδα ανδρών με δύο σερί πρωτιές στον θεσμό. Ήταν το 1ο φαβορί και στον τελικό κατέβαλλε τον ΑΣΕΑ Καβάλας με 3-0. Στο ομαδικό αθλητριών έως 21 ετών αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και είναι η πρώτη ομάδα εκτός Αττικής, που το κατάφερε γενικά στη μικρή ιστορία του αγωνίσματος. Στον τελικό μάλιστα, το νούμερο 4 των seeding χρειάστηκε να κάνει μεγάλη ανατροπή από 0-2 κόντρα στο 1ο φαβορί, τον ΓΑΟ Πειραιά. Η εξαιρετική διοργάνωση συνεχίζεται το απόγευμα με τα γκρουπ του απλού και θα ολοκληρωθεί αύριο 25/02 με τους τελικούς σε απλό και διπλό αθλητών και αθλητριών.

Στο ομαδικό Νέων ανδρών η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο και το έδειξε και στις πιο δύσκολες στιγμές. Στον τελικό κόντρα στον ΑΣΕΑ Καβάλας έγινε μεγάλο φαβορί από τη στιγμή, που το 3ο φαβορί του αγωνίσματος δεν παρέταξε την καλύτερη τριάδα.

Στο εναρκτήριο ματς ο Αϊβατίδης ξεπέρασε στα πέντε σετ τον αμυντικό Τιμαμόπουλο και διευκόλυνε το έργο της ΑΕΚ. Αμφίρροπο ήταν και το τρίτο επί μέρους παιχνίδι όπου ο Γερακιός νίκησε επίσης με 3-2 σετ τον Φέλτσερ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού ΑΣΕΑ Καβάλας-ΑΕΚ 0-3:

Διονύσης Τιμαμόπουλος-Ιάκωβος Aϊβατίδης 2-3 (12-10, 8-11, 6-11, 11-7, 8-11)

Φίλιππος Κογκαλίδης-Αλέξανδρος Μαδέσης 0-3 (2-11, 7-11, 3-11)

Αλεσσάντρο Φέλτσερ-Γιώργος Γερακιός 2-3 (4-11, 11-7, 11-8, 2-11, 6-11)

Μαδέσης και Αϊβατίδης ήταν και πέρσι στο Δερβένι όταν η «Ένωση» είχε κατακτήσει τον πρώτο της πανελλήνιο τίτλο σε ηλικιακά πρωταθλήματα. Ο προπονητής Κώστας Μαδέσης χρησιμοποίησε επίσης στην Καρδίτσα τον Κωνσταντίνο Φραγκάκη. Στην Καβάλα ο προπονητής Γιάννης Σταύρου βασίστηκε πολύ στον Κωνσταντίνο Μηλικούδη, άσχετα αν δεν ήταν στην τριάδα του τελικού.  

H ΑΕΚ άρχισε την πορεία της από το 1ο γκρουπ όπου αναδείχτηκε νικήτρια επικρατώντας 3-0 του Φάρου Αλεξανδρούπολης και του ΠΚΔ Ταύρου. Σήμερα στην 8άδα απέκλεισε τον Ποσειδώνα Λουτρακίου με 3-1 και στην 4άδα ακόμα πιο δύσκολα τον ΔΑΟ Ταύρου (καθώς έχανε και 2-1).

Η Καβάλα πρώτευσε δύσκολα στο 3ο γκρουπ όταν κατέβαλλε τον Ποσειδώνα Λουτρακίου με 3-2 και την Πρόοδο Βουτζάς Ραφήνας με 3-1. Το Σάββατο στο κάτω μέρος του ταμπλό ξεπέρασε τον Φάρο Αλεξανδρούπολης με 3-1 στα προημιτελικά και τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας επίσης με 3-1 στα ημιτελικά.

Ο ΔΑΟ Ταύρου και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Στον ΔΑΟΤ αγωνίστηκαν οι Γιώργος Κοσμάς, Ηρακλής Κερασίδης, Πέτρος Λιώτσης με την τεχνική καθοδήγηση του Αλέξη Αρσενιάδη και του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου. Την ομάδα του Πειραιά συγκρότησαν οι Γιάννης Μαλαμούδης, Κώστας Φάκαρος και Zhang Pengyu με κόουτς τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στο ομαδικό γυναικών μετείχαν 8 σωματεία. Χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και από χτες Παρασκευή 23/02 είχαν προκύψει οι ομάδες των μεταλλίων. Το σημερινό (24/02) φινάλε ήταν συναρπαστικό, ενδεχομένως και απρόβλεπτο με βάση το πώς εξελίχτηκε ο τελικός. Ο ΓΑΟ Πειραιά είχε νικήσει τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης στην πρώτη φάση και στο ματς για το χρυσό μετάλλιο προηγήθηκε 2-0 με σπουδαία νίκη μάλιστα της Καζάκου επί της διεθνούς νεάνιδας Τζαρίδου. Αμέσως μετά έφτασε ένα σετ μακριά από το τρόπαιο κι εκεί άρδην άλλαξαν όλα.

Η κορασίδα Τζενίδη, που βοήθησε πάλι τα μέγιστα τη ΧΑΝΘ, μείωσε σε 1-2 επικρατώντας της Κρεάνγκα με 3-2 σετ. Ακολούθως η Τζαρίδου επιβλήθηκε της πρώτης παίκτριας του ΓΑΟΠ, της Μεραμβελλιωτάκη με το εντυπωσιακό 3-0 και ο αγώνας κρίθηκε στο διπλό. Το σωματείο του Πειραιά πήγε πάλι ένα σετ μακριά από το τρόπαιο, αλλά η ΧΑΝΘ με τη Γεωργία Γιάγκου ως 4η της σύνθεσης και την Τζενίδη έφτασαν στην ανατροπή και το τελικό 3-2. Οι Καζάκου/Κρεάνγκα είχαν βρεθεί 2-1 μπροστά στα σετ και 6-3 στους πόντους στο 4ο σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-ΓΑΟ Πειραιά 3-2:

Στέλλα Τζαρίδου-Ζωή Καζάκου 0-3 (9-11, 10-12, 5-11)

Θεοδώρα Γιάγκου-Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη 0-3 (5-11, 4-11, 5-11)

Χριστίνα Τζενίδη-Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα 3-2 (11-9, 5-11, 11-4, 8-11, 11-6)

Τζαρίδου Μεραμβελλιωτάκη 3-0 (11-4, 11-6, 11-7)

Γεωργία Γιάγκου/Τζενίδη-Καζάκου/Κρεάνγκα 3-2 (8-11, 11-6, 9-11, 11-9, 11-3)

Ο προπονητής της ΧΑΝΘ Λευτέρης Τσόκανος πανηγύρισε με την προαναφερόμενη 4άδα έναν ακόμα πανελλήνιο τίτλο. Ο ΓΑΟΠ είχε στον πάγκο τον Γιώργο Χριστοφοράκη.

Οι φιναλίστ του τελικού είχαν συναντηθεί αρχικά στο 1ο γκρουπ. Ο ΓΑΟΠ είχε κυριαρχήσει εκεί νικώντας με 3-1 τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τους Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης για να προκριθεί ως 2η στα ημιτελικά έκαμψε με 3-1 τον Εθνικό και με 3-2 τους Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών

Στα ημιτελικά η ΧΑΝΘ ξεπέρασε πολύ δύσκολα το εμπόδιο του 2ου φαβορί, του ΠΚΔ Ταύρου με 3-1, ενώ στο πάνω μέρος του μίνι ταμπλό ο ΓΑΟΠ απέκλεισε τον ΟΑ Χανίων με 3-0. Για το ΠΚΔΤ αγωνίστηκαν οι Άλκηστις Κασίμη, Μαύρα Κοντοπούλου, Αγγελική Ευμορφιάδη και Χρυσαυγή Τσιλοπούλου υπό την καθοδήγηση του προπονητή του σωματείου Μιχάλη Τσαχάκη. Την ομάδα του ΟΑ Χανίων αποτέλεσαν οι Βασιλική Μπουλά, Στέλλα Μαυροματάκη και Άντζελα Νούρε. Στις οδηγίες ήταν ο Μιχάλης Αγγελίδης και η Ρούλα Λαμπρινίδη.